Het moederbedrijf van Geely, Zhejiang Geely Holding Group, is door Ford gekozen als ‘preferred bidder’ voor de verlieslatende Zweedse dochter Volvo. Het team van Geely zou gaan praten in Gothenburg en in Stockholm, zeggen vertegenwoordigers van vakbonden en van de regering in Automotive News Europe. Een van de grootste problemen is de kwestie van het intellectuele eigendom, maar Ford zou vertrouwen hebben dat men in staat is zijn geheimen te bewaren. Ford heeft al ervaring met deze kwestie door de overname van Jaguar Land Rover door Tata.

In The Wall Street Journal heeft Geely al eerder verklaard dat men een nieuwe fabriek zou willen bouwen in China met een capaciteit van driehonderdduizend exemplaren. Volvo zou per jaar een miljoen auto’s moeten kunnen verkopen binnen vijf jaar tijd, zei de krant. Het zijn er nu vierhonderdduizend.
Ford en Geely hebben geen prijs bekendgemaakt maar het bedrag van twee miljard dollar circuleert al een tijdje in de media. Ford heeft in 1999 zelf 6,5 miljard dollar voor Volvo betaald.