Dat heeft een in Europa gestationeerde woordvoerder van Geely laten weten. Er is nu één beer minder op de weg naar overname van personenautofabrikant Volvo door de Chinezen. Geely heeft het akkoord bevestigd aan het Chinese nieuwsagentschap Xinhua. Gaat de deal door, dan mag Geely zich volledig eigenaar noemen van alle kerntechnologie die exclusief door Volvo (en dus niet door Ford) ontwikkeld is. Ook krijgt het Chinese bedrijf toegang tot het intellectuele eigendom van Volvo. Met Ford is ook overeengekomen dat zij bepaalde techniek van Ford, onder meer op het gebied van veiligheid en milieubescherming, mag blijven gebruiken.
Geely werd vorige maand door Ford bestempeld tot preferred bidder voor Volvo, oftewel de overnamekandidaat waarmee nu exclusief wordt onderhandeld. Over de intellectuele eigendom was er toen nog geen akkoord en deze hindernis lijkt nu dus uit de weg geruimd te zijn. (autointernationaal.nl)

 

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding