Spyker-topman Victor Muller wil de overname afronden vóór het verstrijken van de deadline die GM heeft gesteld – 31 december. Ondanks het afketsen van een deal, afgelopen vrijdag, is Muller nog steeds optimistisch, zegt hij tegen Het Financieele Dagblad. "Er is nog niets gebeurd wat Saab onredbaar maakt. Ik heb er nog alle vertrouwen in dat het lukt, maar in de praktijk betekent dat wel dat er voor kerst overeenstemming met GM moet zijn."

Saab-dealers in de VS hebben volgens Muller al te horen gekregen dat ze dichtgaan, maar bij een snel akkoord kan dat besluit volgens hem worden teruggedraaid. Direct na het vastlopen van de onderhandelingen met Spyker zette GM vrijdag de deur alweer op een kier voor de (gedeeltelijke) redding van de Zweedse autoproducent. Nadien meldden zich volgens GM diverse partijen met interesse. Muller daarover: "GM heeft natuurlijk het recht om met iedereen te praten, maar ik denk toch dat wij een voorsprong op andere mogelijk geïnteresseerde partijen hebben. We waren er vrijdag al bijna uit." Het is niet bekend hoeveel Spyker in het nieuwe bod wil betalen voor Saab. Wel zou in de nieuwe situatie dit jaar niet meer een lening van vierhonderd miljoen euro nodig zijn van de Europese Investeringsbank (EIB) om de transactie te financieren.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding