Door een management buy-out blijven mogelijk honderd van de 153 banen behouden, zo meldden Belgische media donderdag. Het gaat om enkele Volvo- en Opel-vestigingen. Vorige week maakten de curatoren van Kroymans bekend dat ze naar de rechter waren gestapt om de verkoop van bedrijfsonderdelen vlak voor het faillissement terug te laten draaien. De transacties zouden onrechtmatig zijn geweest, en zijn gedaan op het initiatief van onder meer ING, Rabobank, Fortis ABN.

In de aanloop naar de kerstdagen heeft Frits Kroymans zijn voormalige werknemers een brief gestuurd, waarin hij zijn eigen straatje zou proberen schoon te vegen. Kroymans, die overigens wel zijn excuses aanbiedt voor de gang van zaken, presenteert zich, volgens Autointernationaal in de brief als slachtoffer van de steeds veeleisender wordende banken. Het faillissement zou ook bij hem diepe sporen hebben nagelaten. Dat Kroymans niet eerder wat van zich heeft laten horen, wijt de ondernemer aan het feit dat hij nu pas in staat is om de balans op te maken. "Het eerste stof is nu neergedaald".

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding