Afgelopen weekend meldde de Australische website Saabsunited.com dat een partij uit Miami ook zou bieden op Saab. Behalve Spyker zou verder investeerder Merbanco in combinatie met een Zweeds consortium een belangrijke gegadigde zijn. In ieder geval is GM tegelijkertijd bezig met de ontmanteling van Saab.

Enkele dagen terug ontkende Spyker-topman Victor Muller nog berichtgeving in Zweedse media dat de Nederlandse bolidebouwer uit de race zou zijn voor Saab. GM heeft altijd gezegd vóór eind van dit jaar een besluit te willen nemen over de toekomst van de probleemdochter.

De Financiële Telegraaf meldde al dat miljardair en Spyker-aandeelhouder Marcel Boekhoorn betrokken is bij de nieuwe onderhandelingen, die in Stockholm plaatsvinden. Boekhoorn zelf ontkent alles. In Zweedse media werd ook de naam van mediatycoon John de Mol genoemd. Die liet echter onlangs officieel weten niet geïnteresseerd te zijn in Saab.

Het nieuwe bod van Spyker vorige week is sceptisch ontvangen in Zweden, en de overheid gaat door met de voorbereiding op de sluiting van Saab ondanks het nieuws van de tweede poging van Spyker om het merk over te nemen, aldus het dagblad Svenska Dagbladet.

Op de Amsterdamse beurs is het aandeel Spyker dinsdag flink teruggezakt, en vandaag weer lichtelijk, naar 1,86 euro. Beleggers lijken dus niet meer in een overname van Saab te geloven.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding