Reden: Japanse concurrenten kunnen niet tippen aan de kwaliteit van Amerikaanse pick-ups. De Toyota Tundra en de Nissan Titan doen het lang niet zo goed als hun Amerikaanse equivalenten.

"Er is nog een veilige haven over", zegt analist Jesse Toprak tegen de Detroit Free Press. "Het is belangrijk dat er nog veel trucks verkocht worden. Dit levert geld op."

De industrie voor pick-ups had het vorig jaar middenin de crisis zwaar te verduren. De verkoop van trucks in de VS ging met 31,2 procent omlaag, vergeleken met 23,9 procent daling voor de gehele Amerikaanse autoindustrie. Nu de economie in de VS zich langzaam herstelt, kiezen veel Amerikaanse bedrijven en consumenten voor trucks uit eigen land. Analist Toprak verwacht dat de markt voor pick-ups dit jaar met vijftien procent zal stijgen.

Pick-ups worden vaak voor meer dan 30.000 dollar verkocht en hebben ruimere marges dan kleine en middelgrote auto’s. De markt voor dergelijke trucks beslaat 20 procent van de totale automobielverkoop vanuit Detroit.

bron: De Pers

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding