Het door de Amerikaan David Blumberg geschreven nummer staat op YouTube, inclusief videobeelden en rijimpressies van Saab-modellen. De bijna vier minuten durende song is op de website al zo’n 111 duizend keer bekeken.

Bij deze creatieve blijk van merkliefde blijft het niet. Behalve in Nederland komt er ook in de VS een protestrit van Saab-fans. Ditmaal is het hoofdkwartier van GM in Detroit het doel. Initiatiefnemer Ryan Emge van de website saabhistory.com hanteert het motto ‘Save Saab’. Hij hoopt met een massale stoet de mannen die bij General Motors ervan te overtuigen dat Saab niet opgedoekt moet worden. Het Nederlandse Spyker doet nog steeds verwoede pogingen om het noodlijdende Zweedse merk over te nemen.

 

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding