"Het is werkelijk heel eenvoudig: Laat me het geld zien en je hebt Saab", zo zei Whitacre. "Maar niemand is met het geld opkomen dagen, terwijl we in een proces van ontmanteling zitten. Ik geloof niet dat we meer hadden kunnen doen dan wij hebben gedaan om Saab te redden", aldus de topman van General Motors. Het concern had aanvankelijk 31 december als ultieme datum vooropgesteld voor een eventuele overname. Vlak voor de jaarwisseling werd de deadline verschoven naar 7 januari. Dit betekent dat vandaag de knoop zal worden doorgehakt: verkopen of opdoeken.

Spyker topman Victor Muller zegt in een reactie dat de Amerikanen het bod van Spyker nog niet kennen, dus daar ook nog niks op kan zeggen. "General Motors heeft ons tot donderdag 23.00 uur de tijd gegeven, voor die tijd dienen we ons bod in". Volgens Muller is er geen sprake van dat GM het tweede bod van Spyker op Saab heeft afgewezen. "Dat bod wordt verfijnd. En we dienen het bod in om Saab te kopen, niet om het niet te kopen. Ik denk dat ze ons bod accepteren." Muller wordt "niet warm of koud" van wat Whitacre gezegd heeft: "Het opstellen van het bod is een uitermate gecompliceerde en bewerkelijke zaak. Wij werken in twee shifts 24 uur per dag om het op tijd klaar te hebben". Hoe Spyker zijn bod financiert wil Muller niet zeggen.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding