"Het is een goed merk, dat door de huidige eigenaren waarschijnlijk verwaarloosd is. We hebben het nog niet, laten we nu eerst ’s kijken wat er gebeurt", aldus de 79-jarige Ecclestone, wiens vermogen wordt geschat op 3,7 miljard dollar.

De Brit is al tientallen jaren actief in de autosport en is bestuursvoorzitter en CEO van Formula One Management. Ecclestone’s partner Genii Capital heeft vorige maand ook een belang van 75 procent gekocht in het Formule 1 team van Renault. Voor zover bekend was dat de eerste activiteit in de autosector van het private equity fonds. Wat Saab betreft, wil Genii "agressief proberen om de transactie met succes af te ronden." Volgens Genii heeft het merk Saab een enorme waarde en wordt Saab bovendien gekenmerkt door "een innovatief imago".

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding