De voorzitter van de vakbond IF Metall zegt het "onverantwoord’ te vinden dat "GM twee kanten tegelijk op beweegt: verkoop en sluiting." Kandidaat-koper is behalve ‘ons’ Spyker ook de combinatie Genii-Ecclestone. Volgens Lars Carlstrom, een Zweedse investeerder die onderhandelt namens hen, willen de Formule 1 baas en zijn Luxemburgse partner Saab graag kopen wegens de merkwaarde. "Saab verrast, net als Porsche en BMW dat doen." Volgens Carlstrom houden Ecclestone en de  investeringsmaatschappij Genii van het Zweedse merk en zullen ze "zeker in staat zijn om Saab terug te brengen naar nieuwe hoogtes." Genii Capital voegt daaraan toe dat het op "agressieve wijze zal toewerken naar een voor alle belanghebbenden succesvolle afronding van de transactie."

Volgens Zweedse media staat Jan Nygren, voormalig leider van Saabs luchtvaarttak, aan het hoofd van een groep Zweedse investeerders die vorige week donderdag op de valreep een bod deed. Bekend was al dat Spyker een verbeterde offerte heeft neergelegd.

Saab-woordvoerder Eric Geers kan voorlopig niet anders dan verwijzen naar General Motors. "We hopen dat de biedingen sterk genoeg zijn voor GM om erover te willen nadenken."

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding