De raad van bestuur heeft de vergoeding goedgekeurd. Het is een toevoeging aan het basissalaris van tweehonderdduizend dollar die directeuren ontvangen. Girski krijgt ook een vergoeding voor onkosten en voor woonwerkverkeer naar en van Detroit, zo meldt Automotive News.

Girsky werkte bij Morgan Stanley als analist. Hij was vaak kritisch tegenover GM en hij kwam in de raad van bestuur in afgelopen juni op de stoel van de vakbond UAW (United Auto Workers). Girsky adviseert de huidige ceo Ed Whitacre. Girsky zou zich vooral richten op de markten buiten de VS. General Motors heeft ook bekendgemaakt dat Nick Reilly is benoemd tot ceo van Opel en daarom uit de raad van toezicht stapt. Girsky zal hem daarin opvolgen.

 

 

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding