Ingewijden laten weten dat General Motors maandag (18 januari) beslist of het de gesprekken over een overname doorzet of begint met de procedure om Saab op te doeken. Spyker heeft General Motors 75 miljoen dollar cash geboden en 325 miljoen dollar preferente aandelen in het bedrijf dat na de deal zal worden opgericht. De Amerikanen zouden ook honderd miljoen dollar uit de kas van Saab mogen houden. De details van het bod kunnen nog wijzigen.

Eerder stopten Genii Capital, een investeringsfonds dat samen met Formule 1-tycoon Bernie Ecclestone zou bieden, en een groep rond de Zweedse politicus Jan Nygren. Ook een Amerikaanse groep investeerders onder leiding van Merbanco haakte af.

Vorige week nog maakte Saab trots bekend met de serieproductie van de nieuwe 9-5 (en 9-3 Cabriolet) begonnen te zijn, maar het einde is nu alweer in zicht. Vanuit Duitsland worden namelijk geen carrosserieën meer geleverd. Woordvoerder Håkan Danielsson bevestigt dat er problemen zijn met de leverancier van de ruwe koetswerken – de eindmontage doet Saab zelf. Het Duitse bedrijf vreest niet door Saab betaald te zullen worden. Saab heeft tot nu toe slechts veertig exemplaren van de 9-5 kunnen vervaardigen. Het is onzeker of en wanneer er weer een nieuwe zending kale carrosserieën in Trollhättan arriveert. (autointernationaal.nl)

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding