Analisten brengen de wisseling van de wacht in verband met groeiend ongenoegen van de aandeelhouders over de resultaten van de Zweedse truckfabrikant maar dat is door Johnsson ontkend, zo meldt Financial Times. De verkoopresultaten van Volvo zijn natuurlijk veel slechter dan voorheen, als gevolg van de beperkte vraag naar vrachtwagens door de economische en financiële crisis. Maar volgens een analist van de Zweedse Handelsbanken zou Volvo harder getroffen zijn dan de meeste concurrenten. "Het schijnt dat Volvo moeilijkheden heeft met het snel genoeg verlagen van de kosten en het terugbrengen van de productie."

Volvo maakte over het derde kwartaal van 2009 een verlies van bijna drie miljard Zweedse kronen (ongeveer 300 miljoen euro). Dat was het vierde verliesgevende kwartaal op een rij. Maar Volvo denkt dat nu het ergste voorbij is en rekent op geleidelijk herstel.

Louis Schweitzer trad vorig jaar af als voorzitter van de raad van commissarissen van Renault nadat hij zeventien haar aan de top van het bedrijf had gestaan, waarvan dertien jaar als ceo. Hij was betrokken bij de verkoop van Renault Trucks aan Volvo in 2001 waardoor Renault een aandeel van twintig procent in Volvo en Schweitzer een zetel kreeg in de raad van commissarissen.

 

 

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding