Afgelopen vrijdag werd Volkswagen de grootste aandeelhouder van Suzuki met een aandeel van 19,9 procent. Maar Suzuki zal ook aandelen krijgen in Volkswagen, zo is de afspraak. Eerder was GM de belangrijkste aandeelhouder van het Japanse merk en Suzuki heeft altijd vertrouwd op de vorderingen van GM op het gebied van hybrides en brandstofcelaandrijvingen maar men stopt er eind februari mee, zo deelde Suzuki mee.

"Suzuki heeft een veelomvattende alliantie met Volkswagen en we zullen op elk gebied inclusief hybride, diesel en elektrische auto’s de ontwikkeling samen doen. Of we zullen van hen leren", aldus Osama Suzuki in Automotive News. Hij heeft ook gezegd dat Suzuki van plan is dieselmotoren van Volkswagen te produceren en dat het zijn deal met Peugeot Citroën en Renault zal heroverwegen. Die Franse merken leveren nu dieselmotoren aan Suzuki.  

 

 

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding