Renault heeft dit zelf laten onderzoeken na een reeks van zelfmoorden onder zijn personeel. Ondanks dat Renault nu met het rapport in de hand kan zeggen dat het meevalt met de werkdruk, zal in overleg met de vakbonden toch een stresspreventieprogramma worden ontwikkeld.

 

Renault werd eerder door de Franse justitie beschuldigd van verwijtbaar gedrag bij een specifiek zelfmoordgeval. Vanuit deze optiek is de uitslag van het onderzoek opmerkelijk. Met 21,5 procent hyperstress zit de autofabrikant namelijk royaal onder het landelijk gemiddelde, waar 26,1 procent last heeft van Louis Funès-achtig gedrag. Frankrijk zit hiermee wel degelijk boven het Europese gemiddelde, want daarvoor wordt een percentage van 22 genoemd. Bij Renault blijkt dat productiepersoneel het meeste last van hyperstress heeft. Managers hebben een relatief relaxt leven: van hen zou slechts 13,3 procent lijden aan chronische opgefoktheid.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding