Dat zei de voorzitter van de ondernemingsraad Franz Klaus in Rüsselsheim. Hij verwijt de nieuwe topman Nick Reilly eenzijdig en economisch onredelijk handelen en contractbreuk. Een kleine suv die nu net als de grotere Antara bij GM in Korea wordt gebouwd, zou in Antwerpen in productie gaan. Het personeel uit Antwerpen heeft met uitzicht daarop sinds 2007 al afgezien van 26 miljoen euro aan loon. Bovendien zou de Vlaamse regering een half miljard euro hebben toegezegd als steun om de fabriek open te houden maar dat heeft GM nu afgewezen.

Medewerkers in Antwerpen hebben gisteren een spontane blokkade van de fabriek georganiseerd, daarmee voorkomend dat nieuwe auto’s (Vectra’s) de fabriek zouden verlaten. Maar volgens de Belgische vakbonden kan er nog steeds een koper voor de fabriek worden gevonden, bijvoorbeeld door de fabriek om te bouwen voor de productie van onderdelen.      

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding