De claim van 215 ex-dealers is ingediend bij de rechtbank in Ontario. De Canadese regering stond erop dat GM zijn dealernetwerk zou inkrimpen nadat het 9,5 miljard dollar aan steun had verleend. "Het aanbod dat de dealers kregen, bood hen een fractie van wat hun business waard was. Maar de dealers hadden geen collectieve vertegenwoordiging en ontzettend weinig tijd",  verklaarde David Sterns, een van de advocaten, in een verklaring. Dat meldt het Amerikaanse Automotive News.  

GM had bij de reorganisatie fabrieken in Oshawa en St. Catharines, een onderdelendistributiecentrum in Woodstock, een transmissiefabriek in Windsor en een joint venture met Suzuki in Ingersoll (Ontario). GM had bovendien ongeveer zevenhonderd dealers en retailers in Canada.

 

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding