Maar zowel Spyker als de Zweedse regering benadrukte ’s middags dat de uitkomst van de gesprekken nog steeds onzeker is. Volgens de berichten had de Europese Investeringsbank (EIB) groen licht gegeven voor een lening die nodig is om Saab te laten overleven. De Zweedse overheid zou akkoord zijn om borg te staan voor de lening. Maar de Zweedse minister van Economische Zaken, Maud Olofsson, sprak later tegen dat de overname van Saab door Spyker rond is. Ook Spyker-topman Muller zei later in de middag via een persbericht dat de gesprekken doorgaan maar dat de zaak rond niet is.

 

General Motors, de eigenaar van Saab, meldde ook dat er geen akkoord was. Spyker is nog de enige gegadigde voor een mogelijke overname van Saab. Investeringsmaatschappij Genii liet gisteren weten de handdoek in de ring te gooien in de overnamestrijd. Genii, dat samenwerkt met Formule 1-baas Ecclestone, bracht enkele weken geleden een bod uit op Saab maar Spyker Cars had al eerder een bod uitgebracht. In een verklaring meldde Genii Capital dat het tijdstip waarop de biedingsstrijd om Saab plaatsvindt niet te rijmen valt met het maken van een "stabiel bedrijfsplatform in de toekomst”. Volgens Genii was het onmogelijk een akkoord te sluiten over Saab terwijl tijdens de onderhandelingen de ontmanteling van het bedrijf al aan de gang was. (autointernationaal.nl)

 

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding