Hoewel de totale markt van brommobielen een teruggang liet zien, namen de verkopen van Microcar toe. Voor het derde achtereenvolgende jaar noteerde het merk een verkoopstijging, die resulteerde in het hoogste marktaandeel. Microcar is één van de grootste brommobielfabrikanten van Europa en het nieuwste model, de Microcar M.GO, is direct vanaf de lancering een succes, stelt de importeur uit Ede. René Hoogeveen, commercieel manager van de importeur: "Microcar is er met de M.GO in geslaagd om een brommobiel te ontwikkelen die de vergelijking met een personenauto kan doorstaan. De Microcar een volwaardig alternatief is voor een kleine personenauto en dat heeft vorig jaar geresulteerd in uitstekende verkoopcijfers en de vooruitzichten voor 2010 zijn gunstig." Afgelopen jaar verkocht Microcar 579 voertuigen, 196 meer dan in 2008, goed voor een marktaandeel van 36,5 procent.  De 4-takt dieselmotor zorgt voor ‘uitstekende prestaties’ en heeft een CO2-uitstoot van 83 gram per kilometer. De vanafprijs is 9.995 euro.  

 

 

 

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding