Antonov zou verdacht worden van illegale activiteiten, meldt de Zweedse krant Dagens Industri. Iemand die nauw betrokken was bij de overnamegesprekken diende als bron. In zijn daarop gebaseerde bericht meldt de website autointernaal.nl dat Spyker-topman Victor Muller vlak voor de overname van Saab het dertigprocentbelang overnam dat zijn zakenvriend Antonov in Spyker had. Voor die manoeuvre gaf Muller geen reden op. Volgens Dagens Industri was het vertrek van Antonov een eis van de Zweedse overheid en General Motors (ofschoon Muller dat ontkent).

Bij onderzoek zou de Zweedse inlichtingendienst (Säpo) zijn gestoten op "zware verdenkingen van economische criminaliteit, witwaspraktijken en banden met criminele organisaties." Nadat die informatie was doorgegeven aan de FBI sprak General Motors zijn veto uit over de deal. Aansluitend kondigde GM op 18 december aan dat het Saab ging ontmantelen.