De beide bedrijven hebben al samen viercilinderbenzinemotoren ontwikkeld en zijn nu overeengekomen de volgende generatie, die zal voldoen aan de EU6 eisen, te ontwikkelen. De huidige viercilinder 1.6 wordt gebruikt in verschillende Mini-modellen en in een groot aantal modellen van Citroën en Peugeot. In Nederland is zeventig procent van de verkochte modellen geleverd met een motor van deze samenwerking.

De twee autofabrikanten hebben bovendien bevestigd dat zij ook zullen onderzoeken of er op ander vlak, met name met betrekking tot systemen en componenten. In een persbericht zegt Reithofer altijd succesvol geweest te zijn in de samenwerking met partners en dat dit speciaal geldt met betrekking tot PSA. Varin laat weten dat de nieuwe overeenkomst met BMW een bevestiging is van het succes van de coöperatie, waaruit sinds 2006 zo’n 1,3 miljoen motoren zijn ontstaan. Hij is ervan overtuigd dat de nieuwe generatie net zo succesvol zal zijn.

 

Zie ook: GM overweegt claim tegen BMW over versnellingsbakken

 

Zie ook: Nissan niet blij met sponsoractie BMW Olympische Spelen

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding