"De financiële crisis heeft het verlies van vele banen tot gevolg en dit geeft grote verantwoordelijkheid voor iedereen: ondernemers, arbeiders en overheidsbeambten," zo sprak de Paus tijdens zijn wekelijkse Angelus zegening. "Ik denk aan enkele moeilijke situaties in Italië, zoals bijvoorbeeld Termini Imerese. Doe alles om de werkgelegenheid daar te beschermen en te laten groeien, door waardige en geschikte banen te verzekeren."

Fiat besloot in juni dat de deuren van de Termini Imerese fabriek eind 2011 gesloten  worden. De fabriek biedt werkgelegenheid aan 1400 mensen en zou door hoge logistieke kosten verlies lijden. Gedurende 2011 zal een alternatieve fabriek in Polen geopend worden. Om banen te behouden is Fiat overigens wel bereid het gebouw in Termini kosteloos aan elke serieuze bedrijfsactiviteit over te dragen.

Werknemers en vakbondsleden uit Termini zeiden ontroerd en verheugd te zijn over de woordelijke steun van de paus. Oppositiepartijen van de regering gebruikten de toespraak van Benidictus om aandacht te vestigen op andere maatregelen tegen de financiële misère. Maurizio Sacconi, Minister van Arbeid, gaf echter aan dat het de taak van de bedrijfswereld is om met "sociale verantwoordelijkheid" op te treden tegen de crisis.

Bron: Automotive News

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding