De veel-geplaagde Japanse autobouwer verwacht in het jaar tot 1 april 610 miljoen euro positief uit te komen terwijl het tot nu toe van een verlies van bijna 1,5 miljard euro uitging. 

In die cijfers is rekening gehouden met de kosten van de wereldwijde terugroepacties die Toyota nu schat op 1,3 tot 1,4 miljard euro. Toyota denkt bovendien dit boekjaar meer auto’s te verkopen dan eerder voorspeld.

De Japanners mikken nu op 7,18 miljoen eenheden terwijl het doel in november  nog op 7,03 miljoen stond. We hebben onze voorspellingen voor 2009-2010 herzien in het licht van de toegenomen verkopen en de brede kostenbeperkingen. Ons actieplan heeft veel sneller gewerkt dan we hadden gedacht,” zegt executief directeur Takahiko Ijichi.

 In het laatste kwartaal van 2009 draaide het bedrijf een netto winst van 1,16 miljard euro vergeleken bij een verlies van bijna 1,2 miljard in dezelfde periode in 2008.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding