Dat meldden de autoverkopers vrijdag in het Zweedse financiële dagblad Dagens Industri.

Volgens de GM-dealervereniging staan de Saab-dealers klaar om eventueel de zeventien miljoen euro bij elkaar te sprokkelen die Spyker nodig heeft voor de tweede betaling aan GM. "We twijfelen er niet aan dat Spyker zelf de financiering rond krijgt, maar komt er een verzoek, dan kunnen we helpen", aldus een woordvoerder.

Spyker betaalt omgerekend 52,5 miljoen euro contant en 231 miljoen euro in preferente aandelen voor Saab. Van het bedrag in contanten hoeft omgerekend circa zeventien miljoen euro pas op 15 juli van dit jaar te worden voldaan. Spyker-directeur Victor Muller zoekt nog naar bronnen voor dat geld. De Zweedse staatsschuld-controledienst (Riksgälden) startte vorige week een onderzoek naar de afspraken met Spyker. Zweden staat garant voor een lening van vierhonderd miljoen euro aan Spyker-Saab door de Europese Investeringsbank (EIB). "We kijken of het Nederlandse autobedrijf voldoende geld heeft. Anders gaat de zaak niet door", stelt directeur-generaal Bo Lundgren van de dienst. (bron: FD)

Doe mee aan de peiling ‘Victor Muller is dé automan van 2010’. U vindt de poll rechts onderop de homepage van AM. Breng ook uw stem uit.

 

 

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding