De twee bedrijven stoppen samen 2,4 miljard euro in het intiatief, zo maakte de Russische regering bekend. Fiat  wordt hiermee de op één na grootste autofabrikant in Rusland en moet alleen nog Avtovaz , producent van Lada , boven zich dulden.  

In totaal zal de nieuwe onderneming 9 Fiat modellen assembleren, met een productieaantal van 500.000 stuks per jaar. Ook de versnellingsbakken en motoren zullen in Rusland worden gemaakt.

Fiat en Sollers zullen het akkoord vandaag ondertekenen. De Russische president Vladimir Poetin, die veel belang hecht aan de modernisering van de lokale auto-industrie, zal hierbij aanwezig zijn.  

Voor Fiat is een lokale partner in Rusland belangrijk: importmodellen kennen een belasting van 30 procent. Alleen via lokale productie kunnen dus concurrerende prijzen geboden worden.

Sollers heeft ruime ervaring met de productie van automodellen voor derden en ontwikkeld  al sinds 2007 de Fiat-wagens Albea en Doblo. De firma deed dit echter ook voor andere bedrijven. Vanaf nu gaat Sollers dus exclusief Fiat-modellen produceren. De Italiaanse autofabrikant hoopt vooral te gaan scoren met de Linea: een sedanuitvoering van de Grande Punto.