Dit heeft topman Carlos Ghosn dit weekeinde verklaard tijdens een bezoek aan Abu Dhabi. Ghosn die tevens de hoogste baas is bij het Franse Renault, geeft te kennen geen structurele veranderingen in de concurrentieverhoudingen met Toyota te verwachten.

Toyota maakt afgelopen week bekend dat 437 duizend hybride auto’s van dit merk terug moeten naar de garage wegens problemen met de remmen.

Ook zouden er in de VS problemen zijn met de Corolla. De stuurbekrachtiging zou niet goed functioneren. Eerder al zijn acht miljoen auto’s van Toyota teruggeroepen vanwege problemen met glijdende vloermatten en gaspedalen die mogelijk blijven hangen.

Concurrent Nissan streeft ernaar zijn marktaandeel in het Midden-Oosten te verdubbelen, zo liet Ghosn weten in Abu Dhabi. Nissan rekent in het lopende boekjaar dat eind maart eindigt op een winst van 35 miljard yen (284 miljoen euro), vergeleken met een verlies van omgerekend 1,89 miljard euro het voorgaande jaar. Verder maakte Ghosn bekend dat Renault plannen heeft een fabriek in Algerije te bouwen.

bron: FD.nl