Zwart weekeinde voor sneeuwgangers

Voor ongeveer zevenhonderdduidend Nederlanders in Nederland begint vrijdag de voorjaarsvakantie. Iets meer dan de helft vertrekt voor een (ski)vakantie naar het buitenland. De ANWB verwacht zaterdag 20 februari veel vertraging in het zuiden van Duitsland.

Niet alleen Nederlanders maar ook wintersporters uit de omringende landen reizen naar de Alpen. Het verkeer in Zuid-Duitsland krijgt zaterdag bij de steden Frankfurt, Neurenberg en München met megafiles te maken.  Files van dertig kilometer of meer zijn dan geen uitzondering. Ook bij de grensovergangen Füssen en Kieferfelden loopt het verkeer vast. Na vijf uur ’s middags is de grootste drukte voorbij.

In Frankrijk staat opnieuw een druk weekend voor de deur. Dat wordt veroorzaakt door zowel vertrekkende als terugkerende wintersporters. Het levert in de Franse Alpen in beide richtingen lange files op. De grootste knelpunten zijn de A40 Mâcon – Genève en de A43 Lyon – Chambéry – Albertville.

In Oostenrijk en Zwitserland is er ook sprake van topdrukte. Dit is een van  de drukste weekends van de winter. De files beginnen zaterdag al voor zonsopgang in Oostenrijk bij de Tauerntunnel op de A10 Salzburg Villach en op de A12 tussen Kufstein en Innsbruck. Na vier uur ’s middags neemt de drukte pas af.

De Zwitsers verwachten de grootste drukte op de A1/A3 in de omgeving van Zürich, de A2 Bazel – St. Gotthardtunnel, bij knooppunt Härkingen en voor de St. Gotthardtunnel. Wachttijden bij de stations van de Furka-, Lötschberg- en Vereina-autotrein zijn niet te voorkomen.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding

Zwart weekeinde voor sneeuwgangers - Automobielmanagement.nl

Zwart weekeinde voor sneeuwgangers

Voor ongeveer zevenhonderdduidend Nederlanders in Nederland begint vrijdag de voorjaarsvakantie. Iets meer dan de helft vertrekt voor een (ski)vakantie naar het buitenland. De ANWB verwacht zaterdag 20 februari veel vertraging in het zuiden van Duitsland.

Niet alleen Nederlanders maar ook wintersporters uit de omringende landen reizen naar de Alpen. Het verkeer in Zuid-Duitsland krijgt zaterdag bij de steden Frankfurt, Neurenberg en München met megafiles te maken.  Files van dertig kilometer of meer zijn dan geen uitzondering. Ook bij de grensovergangen Füssen en Kieferfelden loopt het verkeer vast. Na vijf uur ’s middags is de grootste drukte voorbij.

In Frankrijk staat opnieuw een druk weekend voor de deur. Dat wordt veroorzaakt door zowel vertrekkende als terugkerende wintersporters. Het levert in de Franse Alpen in beide richtingen lange files op. De grootste knelpunten zijn de A40 Mâcon – Genève en de A43 Lyon – Chambéry – Albertville.

In Oostenrijk en Zwitserland is er ook sprake van topdrukte. Dit is een van  de drukste weekends van de winter. De files beginnen zaterdag al voor zonsopgang in Oostenrijk bij de Tauerntunnel op de A10 Salzburg Villach en op de A12 tussen Kufstein en Innsbruck. Na vier uur ’s middags neemt de drukte pas af.

De Zwitsers verwachten de grootste drukte op de A1/A3 in de omgeving van Zürich, de A2 Bazel – St. Gotthardtunnel, bij knooppunt Härkingen en voor de St. Gotthardtunnel. Wachttijden bij de stations van de Furka-, Lötschberg- en Vereina-autotrein zijn niet te voorkomen.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding