Autoverkopen Europa bijna dertien procent omhoog

De Europese autoverkopen zijn vorige maand 12,9 procent hoger uitgekomen dan een jaar geleden. Volgens autokoepel Acea werken de verschillende sloop- en andere premies nog steeds door.

Vergeleken bij januari 2008 werden echter 17,3 procent minder auto’s verkocht.

Italië voert de lijst aan met een toename van dertig procent. Groot-Brittannië, Spanje en Portugal kunnen eveneens betere resultaten melden. Ook ons land scoort goed met – volgens Acea – een toename van twaalf procent terwijl België een plusje van 3,5 procent kan noteren. De Duitse markt begint na het wegvallen van de sloopregeling daar in te zakken en komt nu op een daling van 4,3 procent uit. De slechtste prestaties komen uit Roemenië waar de autoverkopen met bijna 85 procent zijn gekelderd.

Wat merken betreft staan er vooral plussen op de lijst. Renault voert de boventoon met een toename van 58 procent en bij Dacia zelfs van 68,6 procent. Fiat komt 20,6 procent hoger uit, zusje Lancia bijna 28 procent. Peugeot doet het ruim negentien procent beter en Volkswagen scoort een plus van 14,8 procent. Verliezer is Daimler dat 15,6 procent minder Mercedessen en smarts wist af te zetten.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding

Autoverkopen Europa bijna dertien procent omhoog - Automobielmanagement.nl

Autoverkopen Europa bijna dertien procent omhoog

De Europese autoverkopen zijn vorige maand 12,9 procent hoger uitgekomen dan een jaar geleden. Volgens autokoepel Acea werken de verschillende sloop- en andere premies nog steeds door.

Vergeleken bij januari 2008 werden echter 17,3 procent minder auto’s verkocht.

Italië voert de lijst aan met een toename van dertig procent. Groot-Brittannië, Spanje en Portugal kunnen eveneens betere resultaten melden. Ook ons land scoort goed met – volgens Acea – een toename van twaalf procent terwijl België een plusje van 3,5 procent kan noteren. De Duitse markt begint na het wegvallen van de sloopregeling daar in te zakken en komt nu op een daling van 4,3 procent uit. De slechtste prestaties komen uit Roemenië waar de autoverkopen met bijna 85 procent zijn gekelderd.

Wat merken betreft staan er vooral plussen op de lijst. Renault voert de boventoon met een toename van 58 procent en bij Dacia zelfs van 68,6 procent. Fiat komt 20,6 procent hoger uit, zusje Lancia bijna 28 procent. Peugeot doet het ruim negentien procent beter en Volkswagen scoort een plus van 14,8 procent. Verliezer is Daimler dat 15,6 procent minder Mercedessen en smarts wist af te zetten.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding