Berlijn heeft twijfels over GM-plannen voor Opel

De plannen van General Motors voor de toekomst van Opel hebben gisteren een deuk opgelopen.

De taskforce die de Duitse regering adviseert, heeft namelijk twijfels over het plan. 

Dat meldt vandaag de Financial Times. GM heeft vorige week een reorganisatieplan gepresenteerd voor zijn verlieslatende activiteiten in Europa en heeft formeel bij Berlijn om anderhalf miljard euro aan leningen of garanties gevraagd, ongeveer de helft van de 3,3 miljard die men in totaal denkt nodig te hebben. Maar de taskforce die de regering moet adviseren, heeft de plannen gekwalificeerd als ongeschikt voor staatsgaranties. Dat strookt niet met de beoordeling van Warth & Klein, een onafhankelijke adviseur die door Opel is ingehuurd. Die vond dat het mogelijk was Opel te redden met dit plan.

De plannen Opel te redden met behulp van staatshulp is nu al een jaar aan de gang. Behalve in Duitsland zoekt GM ook naar vier- tot vijfhonderd miljoen euro aan staatsteun in Spanje en Engeland. Topman Nick Reilly van GM Europe wil tempo maken met het reorganiseren.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding

Berlijn heeft twijfels over GM-plannen voor Opel - Automobielmanagement.nl

Berlijn heeft twijfels over GM-plannen voor Opel

De plannen van General Motors voor de toekomst van Opel hebben gisteren een deuk opgelopen.

De taskforce die de Duitse regering adviseert, heeft namelijk twijfels over het plan. 

Dat meldt vandaag de Financial Times. GM heeft vorige week een reorganisatieplan gepresenteerd voor zijn verlieslatende activiteiten in Europa en heeft formeel bij Berlijn om anderhalf miljard euro aan leningen of garanties gevraagd, ongeveer de helft van de 3,3 miljard die men in totaal denkt nodig te hebben. Maar de taskforce die de regering moet adviseren, heeft de plannen gekwalificeerd als ongeschikt voor staatsgaranties. Dat strookt niet met de beoordeling van Warth & Klein, een onafhankelijke adviseur die door Opel is ingehuurd. Die vond dat het mogelijk was Opel te redden met dit plan.

De plannen Opel te redden met behulp van staatshulp is nu al een jaar aan de gang. Behalve in Duitsland zoekt GM ook naar vier- tot vijfhonderd miljoen euro aan staatsteun in Spanje en Engeland. Topman Nick Reilly van GM Europe wil tempo maken met het reorganiseren.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding