GM knapt fabrieken op voor nieuwe Ecotec-motoren

General Motors gaat bijna een half miljard dollar investeren en 550 banen creëren in drie Amerikaanse fabrieken voor de productie van een nieuwe generatie Ecotec-motoren.

Voor dit bedrag worden de bestaande fabrieken in Tonawanda, Defiance an Bay City opgeknapt, nieuwe machines en speciale gereedschappen aangeschaft. General Motors zich richt op het reduceren van het brandstofverbruik en van de emissies en daarin speelt volgens GM de volgende generatie ‘state-of-the-art’ Ecotec-motoren een belangrijke rol. Motoren met een grotere cilinderinhoud zullen worden vervangen door nieuwe compactere viercilinders.

De eerste Ecotecmotor werd in 1996 geïntroduceerd in de Opel Tigra en later kregen ook de andere Opels als de Astra, Vectra Zafira de beschikking over de 1.4, 1.6 en 1.8 Ecotec-motoren, net als de Saab 9-3 en enkele Chevrolets. Intussen hebben Ecotec-motoren directe injectie, variabele kleptiming en turbochargers. De huidige 2.4 waarmee de Buick LaCrosse en de Chevrolet Equinox zijn uitgerust, is onlangs door Ward’s gekozen tot één van de tien ‘Best Engines’ in Noord-Amerika. GM zal specificaties van de nieuwe motoren op een latere datum vrijgeven.

 

 

 

 

 

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding

GM knapt fabrieken op voor nieuwe Ecotec-motoren - Automobielmanagement.nl

GM knapt fabrieken op voor nieuwe Ecotec-motoren

General Motors gaat bijna een half miljard dollar investeren en 550 banen creëren in drie Amerikaanse fabrieken voor de productie van een nieuwe generatie Ecotec-motoren.

Voor dit bedrag worden de bestaande fabrieken in Tonawanda, Defiance an Bay City opgeknapt, nieuwe machines en speciale gereedschappen aangeschaft. General Motors zich richt op het reduceren van het brandstofverbruik en van de emissies en daarin speelt volgens GM de volgende generatie ‘state-of-the-art’ Ecotec-motoren een belangrijke rol. Motoren met een grotere cilinderinhoud zullen worden vervangen door nieuwe compactere viercilinders.

De eerste Ecotecmotor werd in 1996 geïntroduceerd in de Opel Tigra en later kregen ook de andere Opels als de Astra, Vectra Zafira de beschikking over de 1.4, 1.6 en 1.8 Ecotec-motoren, net als de Saab 9-3 en enkele Chevrolets. Intussen hebben Ecotec-motoren directe injectie, variabele kleptiming en turbochargers. De huidige 2.4 waarmee de Buick LaCrosse en de Chevrolet Equinox zijn uitgerust, is onlangs door Ward’s gekozen tot één van de tien ‘Best Engines’ in Noord-Amerika. GM zal specificaties van de nieuwe motoren op een latere datum vrijgeven.

 

 

 

 

 

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding