Hyundai brengt hybride-auto niet op Europese markt

Hyandai is niet van plan hybride-auto’s naar de Europese markt te brengen: er is namelijk nauwelijks vraag naar.

"Liefst 70% van de Europese hybrideverkopen vindt in ons land plaats," zegt managing director Hans Kwaad van Hyundai Nederland tegen De Telegraaf.

De hybride-auto’s zijn in Nederland vooral zo populair omdat er fiscale voordelen aan zitten. Zonder de lagere bijtelling voor zakelijke rijders zou de marktsituatie er anders uitzien, zo tonen omringende landen en de Nederlandse markt van enkele jaren geleden aan.

Hyundai waakt ervoor niet te investeren in een product waarvan de verkoop afhankelijk is van overheidsbemoeienis. Maar 30% van de in Europa verkochte hybride-auto’s vindt op andere markten plaats. Wanneer de Nederlandse overheid het belastingvoordeel zou schrappen, stort de Europese hybride-markt volledig in. 

Op de autoshow in New York presenteert Hyundai volgende maand de hybrideversie van de Sonata. Dit model, met viercilinder benzinemotor en elektro-unit, zal sowieso niet in die vorm naar Nederland komen.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding

Hyundai brengt hybride-auto niet op Europese markt - Automobielmanagement.nl

Hyundai brengt hybride-auto niet op Europese markt

Hyandai is niet van plan hybride-auto’s naar de Europese markt te brengen: er is namelijk nauwelijks vraag naar.

"Liefst 70% van de Europese hybrideverkopen vindt in ons land plaats," zegt managing director Hans Kwaad van Hyundai Nederland tegen De Telegraaf.

De hybride-auto’s zijn in Nederland vooral zo populair omdat er fiscale voordelen aan zitten. Zonder de lagere bijtelling voor zakelijke rijders zou de marktsituatie er anders uitzien, zo tonen omringende landen en de Nederlandse markt van enkele jaren geleden aan.

Hyundai waakt ervoor niet te investeren in een product waarvan de verkoop afhankelijk is van overheidsbemoeienis. Maar 30% van de in Europa verkochte hybride-auto’s vindt op andere markten plaats. Wanneer de Nederlandse overheid het belastingvoordeel zou schrappen, stort de Europese hybride-markt volledig in. 

Op de autoshow in New York presenteert Hyundai volgende maand de hybrideversie van de Sonata. Dit model, met viercilinder benzinemotor en elektro-unit, zal sowieso niet in die vorm naar Nederland komen.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding