Antonov: Saab Spyker Automobiles naar Rusland

Vladimir Antonov, één van de steenrijke financiers van Spyker Cars hoopt een Saab-fabriek in Rusland te bouwen. Antonov heeft dat gisteren in een interview met de Zweedse krant Svenska Dagbladet gezegd.

"Victor Muller en ik hebben een plan om een Saab-fabriek in Rusland te bouwen, naast de bestaande productiefaciliteiten in het Zweedse Trollhättan.  Maar dan moet ik natuurlijk wel gedeeltelijk eigenaar kunnen zijn," aldus Antonov. Van hem werd de afgelopen week bekend dat hij de eerste aanbetaling van 25 miljoen dollar aan General Motors heeft gefinancierd. Het geld zou beschikbaar zijn gemaakt aan Muller’s investeringsmaatschappij Tenaci Capital. Antonov was juist uitgekocht – hij had een aandeel van dertig procent – omdat hij een belemmering vormde voor de overname van Saab door Spyker: General Motors wilde niet dat belangrijke technologie naar Rusland zou gaan.

Volgens de Zweedse krant zegt de Zweedse inlichtingendienst dat Antonov betrokken is bij zware criminaliteit. Antonov zegt in het interview te zullen bewijzen dat dit niet zo is.

Antonov sprak ook met de zakankrant Dagens Industri en zei dat Rusland helaas werd geplaagd door economische misdaad maar dat hij daar part nog deel in had. "..(we) zijn eerder slachtoffer daarvan."

Antonov zei te hopen dat GM hem de mogelijkheid geeft in Saab te investeren als eigenaar en geldlener en bevestigde dat GM achter zijn uitsluiting van de Saab-deal zat. Dagens Industri zei dat Antonov zich bereid had verklaard meer in Saab Spyker te investeren.

 

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding

Antonov: Saab Spyker Automobiles naar Rusland - Automobielmanagement.nl

Antonov: Saab Spyker Automobiles naar Rusland

Vladimir Antonov, één van de steenrijke financiers van Spyker Cars hoopt een Saab-fabriek in Rusland te bouwen. Antonov heeft dat gisteren in een interview met de Zweedse krant Svenska Dagbladet gezegd.

"Victor Muller en ik hebben een plan om een Saab-fabriek in Rusland te bouwen, naast de bestaande productiefaciliteiten in het Zweedse Trollhättan.  Maar dan moet ik natuurlijk wel gedeeltelijk eigenaar kunnen zijn," aldus Antonov. Van hem werd de afgelopen week bekend dat hij de eerste aanbetaling van 25 miljoen dollar aan General Motors heeft gefinancierd. Het geld zou beschikbaar zijn gemaakt aan Muller’s investeringsmaatschappij Tenaci Capital. Antonov was juist uitgekocht – hij had een aandeel van dertig procent – omdat hij een belemmering vormde voor de overname van Saab door Spyker: General Motors wilde niet dat belangrijke technologie naar Rusland zou gaan.

Volgens de Zweedse krant zegt de Zweedse inlichtingendienst dat Antonov betrokken is bij zware criminaliteit. Antonov zegt in het interview te zullen bewijzen dat dit niet zo is.

Antonov sprak ook met de zakankrant Dagens Industri en zei dat Rusland helaas werd geplaagd door economische misdaad maar dat hij daar part nog deel in had. "..(we) zijn eerder slachtoffer daarvan."

Antonov zei te hopen dat GM hem de mogelijkheid geeft in Saab te investeren als eigenaar en geldlener en bevestigde dat GM achter zijn uitsluiting van de Saab-deal zat. Dagens Industri zei dat Antonov zich bereid had verklaard meer in Saab Spyker te investeren.

 

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding