BMW gaat zijn elektrische auto bouwen in Leipzig

BMW heeft aangekondigd de elektrische auto voor de grootstedelijke gebieden te gaan bouwen in de BMW-fabriek in Leipzig. Daarnaast zal in een aantal faciliteiten in Beieren verder worden geïnvesteerd.

Zo zal een de joint venture met SGL Carbon en SGL automotive Fibers GmbH koolstofvezel materialen produceren in Wackersdorf. In de BMW-fabriek in Landshut zullen daaruit componenten worden gemaakt voor de nieuwe auto. In een verklaring bevestigt BMW’s baas Norbert Reithofer: "BMW zal de auto van de toekomst bouwen in Leipzig met hightech innovaties uit Beieren. De belangrijkste reden achter deze beslissing is de kwaliteit die Duitsland te bieden heeft. Wij hebben het productienetwerk hier terdege getest en een hoog opleidingsniveau en uitstekende competenties staan ons ter beschikking."

De ev, die wordt aangeduid als megacity vehicle (mcv) en onderdeel vormt van Project-i van BMW moet nog voor 2015 bij de dealers staan. In de verklaring wordt ook bevestigd dat de ev onder een sub-merk van BMW op de markt zal komen. Of dit Mini is of een nieuw op te richt divisie, is niet bekend.

 

Neem een proefabonnement op Automobiel Management voor 10 euro!

 

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding

BMW gaat zijn elektrische auto bouwen in Leipzig - Automobielmanagement.nl

BMW gaat zijn elektrische auto bouwen in Leipzig

BMW heeft aangekondigd de elektrische auto voor de grootstedelijke gebieden te gaan bouwen in de BMW-fabriek in Leipzig. Daarnaast zal in een aantal faciliteiten in Beieren verder worden geïnvesteerd.

Zo zal een de joint venture met SGL Carbon en SGL automotive Fibers GmbH koolstofvezel materialen produceren in Wackersdorf. In de BMW-fabriek in Landshut zullen daaruit componenten worden gemaakt voor de nieuwe auto. In een verklaring bevestigt BMW’s baas Norbert Reithofer: "BMW zal de auto van de toekomst bouwen in Leipzig met hightech innovaties uit Beieren. De belangrijkste reden achter deze beslissing is de kwaliteit die Duitsland te bieden heeft. Wij hebben het productienetwerk hier terdege getest en een hoog opleidingsniveau en uitstekende competenties staan ons ter beschikking."

De ev, die wordt aangeduid als megacity vehicle (mcv) en onderdeel vormt van Project-i van BMW moet nog voor 2015 bij de dealers staan. In de verklaring wordt ook bevestigd dat de ev onder een sub-merk van BMW op de markt zal komen. Of dit Mini is of een nieuw op te richt divisie, is niet bekend.

 

Neem een proefabonnement op Automobiel Management voor 10 euro!

 

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding