Franse autoverkopen nog in de lift

De Franse autoverkopen zitten nog in de lift, met over februari een toename met bijna achttien procent. De Franse merken doen het zelfs nog beter want zowel Renault als Peugeot-Citroen konden 21 procent meer wagens afzetten.

De aanhoudende groei is volgens de autofederatie CCFA wel voor een flink deel te danken aan auto’s die nog in het oude jaar zijn besteld. Het per eind 2009 verlagen van de stimuleringspremie lijkt  echter wel gevolgen te krijgen. Zo melden verschillende dealers dat de verkopen vanaf half februari duidelijk aan het inzakken zijn. Dat kan vooral de Franse merken treffen omdat die erg afhankelijk zijn van kleinere modellen die juist van de premieregeling hebben geprofiteerd. Uit de maandcijfers van de CCFA blijkt verder ook dat de verkopen van Toyota met bijna negen procent zijn gedaald. Toyota is daarmee een van de weinige merken die op de Franse markt een daling moesten noteren.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding

Franse autoverkopen nog in de lift - Automobielmanagement.nl

Franse autoverkopen nog in de lift

De Franse autoverkopen zitten nog in de lift, met over februari een toename met bijna achttien procent. De Franse merken doen het zelfs nog beter want zowel Renault als Peugeot-Citroen konden 21 procent meer wagens afzetten.

De aanhoudende groei is volgens de autofederatie CCFA wel voor een flink deel te danken aan auto’s die nog in het oude jaar zijn besteld. Het per eind 2009 verlagen van de stimuleringspremie lijkt  echter wel gevolgen te krijgen. Zo melden verschillende dealers dat de verkopen vanaf half februari duidelijk aan het inzakken zijn. Dat kan vooral de Franse merken treffen omdat die erg afhankelijk zijn van kleinere modellen die juist van de premieregeling hebben geprofiteerd. Uit de maandcijfers van de CCFA blijkt verder ook dat de verkopen van Toyota met bijna negen procent zijn gedaald. Toyota is daarmee een van de weinige merken die op de Franse markt een daling moesten noteren.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding