Jaguar Land Rover maakt weer winst

Jaguar Land Rover heeft in het laatste kwartaal ruim 62 miljoen euro winst gemaakt.

In de voorafgaande drie maanden kwam de Britse dochter van Tata Motors nog 68 miljoen in het rood uit. Jaguar en Land Rover konden samen wereldwijd 165 duizend wagens afzetten, 68 procent meer dan een jaar geleden.

Volgens Tata is het herstel te danken aan sterkere marktomstandigheden dan werd verwacht. Kostenbesparingen leverden echter ook een bijdrage. Tata Motors is van plan de bedrijfsvoering van de Britse dochter verder te herstructureren. Het is zo goed als zeker dat één van de Britse fabrieken wordt gesloten. Ook heeft de directie het personeel voorgesteld de lonen met twintig procent te verlagen. Het Indiase bedrijf kan bij de herstructurering verder profiteren van een lening van 340 miljoen euro van de Europese Investeringsbank in Luxemburg voor de financiering van research naar meer energie-efficiënte carrosserieën.

In augustus vorig jaar moest Tata geld binnenhalen van private investeerders om de noodlijdende dochter financieel te ondersteunen.

 

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding

Jaguar Land Rover maakt weer winst - Automobielmanagement.nl

Jaguar Land Rover maakt weer winst

Jaguar Land Rover heeft in het laatste kwartaal ruim 62 miljoen euro winst gemaakt.

In de voorafgaande drie maanden kwam de Britse dochter van Tata Motors nog 68 miljoen in het rood uit. Jaguar en Land Rover konden samen wereldwijd 165 duizend wagens afzetten, 68 procent meer dan een jaar geleden.

Volgens Tata is het herstel te danken aan sterkere marktomstandigheden dan werd verwacht. Kostenbesparingen leverden echter ook een bijdrage. Tata Motors is van plan de bedrijfsvoering van de Britse dochter verder te herstructureren. Het is zo goed als zeker dat één van de Britse fabrieken wordt gesloten. Ook heeft de directie het personeel voorgesteld de lonen met twintig procent te verlagen. Het Indiase bedrijf kan bij de herstructurering verder profiteren van een lening van 340 miljoen euro van de Europese Investeringsbank in Luxemburg voor de financiering van research naar meer energie-efficiënte carrosserieën.

In augustus vorig jaar moest Tata geld binnenhalen van private investeerders om de noodlijdende dochter financieel te ondersteunen.

 

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding