In het plan blijft een klein deel van de Opels toch in Antwerpen gebouwd worden en Opel zou slechts een minderheidsbelang in de fabriek behouden. Dat zei een woordvoerder van Opel in Rüsselsheim. "De leiding zal het voorstel bekijken." Maar het besluit de fabriek te sluiten zou vooralsnog de voorkeur hebben. In Antwerpen werken 2,6 duizend medewerkers.

De ondernemingsraden in België, Polen en Duitsland hebben afgelopen dinsdag (9 maart) overleg gevoerd in Rüsselsheim om met het management van Opel te overleggen over de toekomstkansen van GM Antwerpen. Opel zou hebben verlangd dat voor juni een investeerder wordt gevonden. "Die tijd is veel te kort, dat is niet realistisch", aldus or-voorzitter Rudi Kennes van GM Antwerpen. De Belgische regering zou hebben toegezegd te zullen helpen bij de zoektocht naar een investeerder. Men wil een groot deel van de arbeidsplaatsen behouden.      

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding