Dat meldde de Europese topman van Toyota, Tadashi Arashima, in The Sunday Telegraph. Toyota riep acht miljoen auto’s terug naar de werkplaats voor controle op mogelijke gebreken aan gaspedaal, vloermatten of het remsysteem. Het overgrote deel van de problemen doet zich voor bij auto’s die in de VS zijn geregistreerd.

Vooralsnog kondigt de Nederlandse importeur gewoon de komst aan van de Full Hybrid Auris die een vanafprijs krijgt van 23 mile. De koper krijgt een zuinige en relatief milieuvriendelijke auto (3,8 L/100 km / CO2-uitstoot 89 gram/km). De Full Hybrid Auris krijgt een leaseprijs van 375 euro per maand (48 mnd/20.000 km) en is per direct bestelbaar. Deze zomer staat de auto bij de dealers.

Deze Full Hybrid Auris, die onder de Full Hybrid Prius komt, is de schoonste auto in het C-segment en krijgt dezelfde fiscale voordelen als Prius. Dit betekent geen motorrijtuigenbelasting, geen bpm, een aantrekkelijk brandstofverbruik en lage onderhoudskosten. En wie de Full Hybrid Auris zakelijk rijdt, heeft een bijtelling van slechts veertien procent.

 

 

 

 

 

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding