Saab verlaagt prijzen in USA tot twaalf procent

Om de verkopen in de States weer een zet in de positieve richting te geven, competetiever te zijn en het vertrouwen van de Amerikaanse consument terug te winnen heeft Saab haar prijzen tussen de vier en twaalf procent verlaagd.

In het afgelopen jaar verkocht Saab ruim 8.500 auto’s. Dat was bijna zestig procent minder dan in 2008.

De 218 Amerikaanse Saab-dealers bieden de 2010 9-3 sport sedan aan voor net onder dertigduizend dollar. Bestaande Saab-rijders krijgen nog een extra bonus vanaf duizend euro op de aanschaf van een nieuw model. Dit bedrag kan oplopen tot achtduizend euro wanneer de klant kiest voor een 2008 model. Saab COO Mike Colloran vindt dat deze prijsverlaging de 9-3 een betere uitgangspositie geeft in vergelijking met de concurrentie. Zo kost een Volvo S40 in de VS een fractie boven 27 duizend dollar.

De Amerikaanse dealers verwachten rond juni 2010 de gefacelifte 9-5 in de showrooms. Prijzen voor de Nederlandse markt zijn inmiddels bekend. De instapprijs komt op 43 duizend euro.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding

Saab verlaagt prijzen in USA tot twaalf procent - Automobielmanagement.nl

Saab verlaagt prijzen in USA tot twaalf procent

Om de verkopen in de States weer een zet in de positieve richting te geven, competetiever te zijn en het vertrouwen van de Amerikaanse consument terug te winnen heeft Saab haar prijzen tussen de vier en twaalf procent verlaagd.

In het afgelopen jaar verkocht Saab ruim 8.500 auto’s. Dat was bijna zestig procent minder dan in 2008.

De 218 Amerikaanse Saab-dealers bieden de 2010 9-3 sport sedan aan voor net onder dertigduizend dollar. Bestaande Saab-rijders krijgen nog een extra bonus vanaf duizend euro op de aanschaf van een nieuw model. Dit bedrag kan oplopen tot achtduizend euro wanneer de klant kiest voor een 2008 model. Saab COO Mike Colloran vindt dat deze prijsverlaging de 9-3 een betere uitgangspositie geeft in vergelijking met de concurrentie. Zo kost een Volvo S40 in de VS een fractie boven 27 duizend dollar.

De Amerikaanse dealers verwachten rond juni 2010 de gefacelifte 9-5 in de showrooms. Prijzen voor de Nederlandse markt zijn inmiddels bekend. De instapprijs komt op 43 duizend euro.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding