Toyota verlaagt productie Prius

Vanwege een mindere vraag heeft Toyota de productie van zijn hybride Prius sinds begin van de maand met 10 procent verlaagd.

Dat meldt een bron bij het bedrijf. De Japanse autofabrikant produceerde het afgelopen jaar per maand gemiddeld 50.000 Prius-exemplaren. Dat gebeurde bij 2 van zijn fabrieken in Japan. Vanaf maart neemt de productie volgens de bron af tot ongeveer 45.000 stuks. Toyota publiceert nooit zijn productiecijfers.

De verkopen van de Prius in de Verenigde Staten kelderden in februari met circa 40 procent. Maar klanten die nu een nieuwe Prius bestellen moeten nog altijd 3 maanden wachten voor levering. Bij de introductie van de 3e generatie bedroeg de levertijd echter 8 maanden.

’s Werelds grootste autoproducent ligt al maanden onder vuur wegens technische mankementen. Daardoor liep het imago van Toyota, bekend als een van de veiligste en betrouwbaarste merken, een fikse deuk op.

 

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding

Toyota verlaagt productie Prius - Automobielmanagement.nl

Toyota verlaagt productie Prius

Vanwege een mindere vraag heeft Toyota de productie van zijn hybride Prius sinds begin van de maand met 10 procent verlaagd.

Dat meldt een bron bij het bedrijf. De Japanse autofabrikant produceerde het afgelopen jaar per maand gemiddeld 50.000 Prius-exemplaren. Dat gebeurde bij 2 van zijn fabrieken in Japan. Vanaf maart neemt de productie volgens de bron af tot ongeveer 45.000 stuks. Toyota publiceert nooit zijn productiecijfers.

De verkopen van de Prius in de Verenigde Staten kelderden in februari met circa 40 procent. Maar klanten die nu een nieuwe Prius bestellen moeten nog altijd 3 maanden wachten voor levering. Bij de introductie van de 3e generatie bedroeg de levertijd echter 8 maanden.

’s Werelds grootste autoproducent ligt al maanden onder vuur wegens technische mankementen. Daardoor liep het imago van Toyota, bekend als een van de veiligste en betrouwbaarste merken, een fikse deuk op.

 

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding