Daimler en Renault willen wederzijds belang nemen

Daimler en Renault zijn aan het praten over een wederzijds aandelenbelang als opstap naar een mogelijke alliantie.

Zo’n samenwerking zou daarmee veel verder gaan dat het huidige overleg over het samen ontwikkelen van kleine modellen en motoren. Dat meldt de Financial Times vandaag. Volgens de krant zouden de bedrijven werken aan ‘een lange termijn kader voor samenwerking’. Inzet is een aandelenbelang van hooguit tien procent van Daimler in Renault en van Renault in Daimler. De gesprekken zouden al een hele tijd aan de gang zijn. Beide autobedrijven onthouden zich van commentaar.

Daimler heeft net begin deze maand haar pakket aandelen in Tata Motors van de hand gedaan en daarmee 429 miljoen dollar opgehaald. Renault heeft op haar beurt al jaren een belang van 44 procent in Nissan en is ook groot-aandeelhouder bij het Russische Avtovaz.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding

Daimler en Renault willen wederzijds belang nemen - Automobielmanagement.nl

Daimler en Renault willen wederzijds belang nemen

Daimler en Renault zijn aan het praten over een wederzijds aandelenbelang als opstap naar een mogelijke alliantie.

Zo’n samenwerking zou daarmee veel verder gaan dat het huidige overleg over het samen ontwikkelen van kleine modellen en motoren. Dat meldt de Financial Times vandaag. Volgens de krant zouden de bedrijven werken aan ‘een lange termijn kader voor samenwerking’. Inzet is een aandelenbelang van hooguit tien procent van Daimler in Renault en van Renault in Daimler. De gesprekken zouden al een hele tijd aan de gang zijn. Beide autobedrijven onthouden zich van commentaar.

Daimler heeft net begin deze maand haar pakket aandelen in Tata Motors van de hand gedaan en daarmee 429 miljoen dollar opgehaald. Renault heeft op haar beurt al jaren een belang van 44 procent in Nissan en is ook groot-aandeelhouder bij het Russische Avtovaz.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding