In welke landen dat gaat gebeuren en wat dat eventueel voor de bestaande Chrysler-dealers betekent, hebben de Italianen nog niet meegedeeld. Ook zal Fiat stapsgewijs de ondersteuning door Chrysler’s oude eigenaar Daimler overnemen.

Fiat nam vorig jaar een belang van twintig procent in het toen uit faillissement opgestane Chrysler. Fiat heeft bovendien de operationele leiding van Chrysler in handen, waarbij topman Sergio Marchionni persoonlijk als directeur fungeert. De overige aandelen zijn in handen van de Amerikaanse staat en de vakbonden. Die bemoeien zich echter niet met de dagelijkse gang van zaken. Fiat brengt in het kader van de alliantie binnenkort de Fiat 500 naar de Amerikaanse markt; Chrysler op zijn beurt kan de Fiat-technologie gebruiken bij de ontwikkeling van nieuwe kleine modellen.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding