BMW zet in op voorwielaandrijving

Tijdens de presentatie van de jaarcijfers maakte BMW-baas Reithofer vandaag bekend dat BMW groei ziet in twee segmenten: In de klasse van de grote premiumauto’s en in de klasse van de compacte auto’s. In de tussenliggende segmenten wordt geen groei verwacht.

Om in de klasse van de compacte auto’s te kunnen groeien wordt er één platform ontwikkeld die zowel door BMW gebruikt gaat worden als door MINI. Belangrijkste feit daarbij is dat BMW daarmee met voorwielaangedreven modellen op de markt gaat komen. Het platform zal tevens geschikt zijn voor vierwielaangedreven modellen. Na jaren van achterwielaandrijving als "Unique Selling Point" maakt BMW dan eindelijk de stap naar voorwielaandrijving.

 

Meer over BMW en de jaarcijferpresentatie in AM nummer 6 van 2 april.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding

Reacties

Wijsheid komt met de jaren.

Geplaatst door: André Bakker op

Na 35 jaar BMW is dus mijn huidige 530i, mijn laatste BMW. Ik wil geen voorwielaandrijving,en zeker niet op Peugeot basis.

Rien VOs.

Geplaatst door: Rien Vos op

een maal BMW altijd BMW.

Geplaatst door: ad thijssen op
BMW zet in op voorwielaandrijving - Automobielmanagement.nl

BMW zet in op voorwielaandrijving

Tijdens de presentatie van de jaarcijfers maakte BMW-baas Reithofer vandaag bekend dat BMW groei ziet in twee segmenten: In de klasse van de grote premiumauto’s en in de klasse van de compacte auto’s. In de tussenliggende segmenten wordt geen groei verwacht.

Om in de klasse van de compacte auto’s te kunnen groeien wordt er één platform ontwikkeld die zowel door BMW gebruikt gaat worden als door MINI. Belangrijkste feit daarbij is dat BMW daarmee met voorwielaangedreven modellen op de markt gaat komen. Het platform zal tevens geschikt zijn voor vierwielaangedreven modellen. Na jaren van achterwielaandrijving als "Unique Selling Point" maakt BMW dan eindelijk de stap naar voorwielaandrijving.

 

Meer over BMW en de jaarcijferpresentatie in AM nummer 6 van 2 april.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding

Reacties

Wijsheid komt met de jaren.

Geplaatst door: André Bakker op

Na 35 jaar BMW is dus mijn huidige 530i, mijn laatste BMW. Ik wil geen voorwielaandrijving,en zeker niet op Peugeot basis.

Rien VOs.

Geplaatst door: Rien Vos op

een maal BMW altijd BMW.

Geplaatst door: ad thijssen op