Britse taxi komt voor groot deel uit China

Manganese Bronze, de fabrikant van de bekende Britse taxi’s, gaat een groot deel van de productie verplaatsen naar China. Dat kost zestig werknemers in de fabriek van Manganese Bronze in Coventry hun baan. De taxi’s worden voorlopig nog wel in die Britse fabriek geassembleerd.

Manganese Bronze haalt voortaan het plaatwerk en de chassis bij de Chinese partner Shanghai LTI, onderdeel van Geely, waarmee de Britten al enige tijd samenwerken. Volgens de autofabrikant scheelt dat enkele duizenden euro’s aan productiekosten per wagen.

Het bedrijf deelde tegelijkertijd mee dat het afgelopen jaar een verlies heeft geleden van 8,8 miljoen euro.

 

Ook 2008 werd al met rode cijfers, in dat geval 6,8 miljoen pond, afgesloten. In eigen land wist Manganese Bronze niet meer dan 1.724 black cabs af te zetten, ruim tweehonderd minder dan een jaar eerder. Veel ‘cabbies’ zijn zwaar getroffen door de crisis in de financiële wereld en de City en stellen de aanschaf van een nieuwe auto voorlopig uit. Elders in de wereld wist Manganese Bronze nog 209 taxi’s te verkopen.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding

Britse taxi komt voor groot deel uit China - Automobielmanagement.nl

Britse taxi komt voor groot deel uit China

Manganese Bronze, de fabrikant van de bekende Britse taxi’s, gaat een groot deel van de productie verplaatsen naar China. Dat kost zestig werknemers in de fabriek van Manganese Bronze in Coventry hun baan. De taxi’s worden voorlopig nog wel in die Britse fabriek geassembleerd.

Manganese Bronze haalt voortaan het plaatwerk en de chassis bij de Chinese partner Shanghai LTI, onderdeel van Geely, waarmee de Britten al enige tijd samenwerken. Volgens de autofabrikant scheelt dat enkele duizenden euro’s aan productiekosten per wagen.

Het bedrijf deelde tegelijkertijd mee dat het afgelopen jaar een verlies heeft geleden van 8,8 miljoen euro.

 

Ook 2008 werd al met rode cijfers, in dat geval 6,8 miljoen pond, afgesloten. In eigen land wist Manganese Bronze niet meer dan 1.724 black cabs af te zetten, ruim tweehonderd minder dan een jaar eerder. Veel ‘cabbies’ zijn zwaar getroffen door de crisis in de financiële wereld en de City en stellen de aanschaf van een nieuwe auto voorlopig uit. Elders in de wereld wist Manganese Bronze nog 209 taxi’s te verkopen.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding