Lopende band fabriek van Saab Trollhättan loopt weer

In de Saab-fabriek in het Zweedse Trollhattan is vanmorgen de lopende band weer gaan draaien.

De eerste auto die van de productieband rolde, was de nieuwe 9-5, bestemd om de laatste kwaliteitstests te ondergaan. De productie van klantenauto’s start in mei, de levering van het model aan de dealers vindt al in juni plaats. Ook de Saab 9-3 Cabrio ging vandaag weer in productie. Dit model wordt voor het eerst in zijn geschiedenis in Trollhättan gebouwd. Daarmee is de concentratie van de productieactiviteiten van Saab in Zweden een feit. Met de introductie van de nieuwe 9-5 Estate volgend jaar, zullen in totaal vijf modellen worden geproduceerd in de fabriek.

De hervatting van de productie is "een mijlpaal in de geschiedenis van ons bedrijf" zei Saab-CEO Jan Åke Jonsson. "We zijn nu een onafhankelijke fabrikant en ik ben verheugd dat ik de start van productie samen met het fabriekspersoneel heb kunnen vieren." Victor Muller, CEO van Spyker Cars noemde de herstart met een nieuwe Saab 9-5 als eerste model "een perfect symbool om aan te duiden dat een nieuw tijdperk is begonnen."

Met de herstart komt een einde aan een onvrijwillige productiepauze van ongeveer anderhalve maand. Saab moest in januari noodgedwongen een time out inlassen, toen bezorgde toeleveranciers hun onderdelen niet meer verstuurden. De toekomst van het toen nog onder GM-regie opererende merk was ongewis. Lange tijd koerste het moederbedrijf aan op stopzetting van Saab. Vorige maand werd de eind januari alsnog bereikte overeenstemming met GM over verkoop aan Spyker procedureel afgerond.

 

 

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding

Reacties

’n dikke proficiat voor iedereen en vooral voor de werknemers, en nu VOLHOUDEN met z’n allen!!!!

Geplaatst door: Spierings Arnold op
Lopende band fabriek van Saab Trollhättan loopt weer - Automobielmanagement.nl

Lopende band fabriek van Saab Trollhättan loopt weer

In de Saab-fabriek in het Zweedse Trollhattan is vanmorgen de lopende band weer gaan draaien.

De eerste auto die van de productieband rolde, was de nieuwe 9-5, bestemd om de laatste kwaliteitstests te ondergaan. De productie van klantenauto’s start in mei, de levering van het model aan de dealers vindt al in juni plaats. Ook de Saab 9-3 Cabrio ging vandaag weer in productie. Dit model wordt voor het eerst in zijn geschiedenis in Trollhättan gebouwd. Daarmee is de concentratie van de productieactiviteiten van Saab in Zweden een feit. Met de introductie van de nieuwe 9-5 Estate volgend jaar, zullen in totaal vijf modellen worden geproduceerd in de fabriek.

De hervatting van de productie is "een mijlpaal in de geschiedenis van ons bedrijf" zei Saab-CEO Jan Åke Jonsson. "We zijn nu een onafhankelijke fabrikant en ik ben verheugd dat ik de start van productie samen met het fabriekspersoneel heb kunnen vieren." Victor Muller, CEO van Spyker Cars noemde de herstart met een nieuwe Saab 9-5 als eerste model "een perfect symbool om aan te duiden dat een nieuw tijdperk is begonnen."

Met de herstart komt een einde aan een onvrijwillige productiepauze van ongeveer anderhalve maand. Saab moest in januari noodgedwongen een time out inlassen, toen bezorgde toeleveranciers hun onderdelen niet meer verstuurden. De toekomst van het toen nog onder GM-regie opererende merk was ongewis. Lange tijd koerste het moederbedrijf aan op stopzetting van Saab. Vorige maand werd de eind januari alsnog bereikte overeenstemming met GM over verkoop aan Spyker procedureel afgerond.

 

 

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding

Reacties

’n dikke proficiat voor iedereen en vooral voor de werknemers, en nu VOLHOUDEN met z’n allen!!!!

Geplaatst door: Spierings Arnold op