Ford investeert 1,5 miljard in vier Engelse fabrieken

Ford heeft aangekondigd van plan te zijn de komende vijf jaar anderhalf miljard Engelse ponden te investeren in vier van zijn fabrieken in het Verenigd Koninkrijk.

Deze mededeling kwam kort nadat Ford zeker was van een lening van de Engelse overheid van 360 miljoen pond in het kader van het Automotive Assistance Programme. Het ministerie van Economische zaken en innovatie kondigde aan Ford te ondersteunen bij de aanvraag van de autofabrikant voor een lening van 450 miljoen pond van de Europese Investerings Bank (EIB).

Ford is druk bezig met het opstarten van de productie van zijn nieuwe EcoBoost-benzinemotoren in de Bridgend-fabriek. De nieuwe motor is volgens Ford twintig procent zuiniger dan de conventionele benzinemotor.

 

 

 

 

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding

Ford investeert 1,5 miljard in vier Engelse fabrieken - Automobielmanagement.nl

Ford investeert 1,5 miljard in vier Engelse fabrieken

Ford heeft aangekondigd van plan te zijn de komende vijf jaar anderhalf miljard Engelse ponden te investeren in vier van zijn fabrieken in het Verenigd Koninkrijk.

Deze mededeling kwam kort nadat Ford zeker was van een lening van de Engelse overheid van 360 miljoen pond in het kader van het Automotive Assistance Programme. Het ministerie van Economische zaken en innovatie kondigde aan Ford te ondersteunen bij de aanvraag van de autofabrikant voor een lening van 450 miljoen pond van de Europese Investerings Bank (EIB).

Ford is druk bezig met het opstarten van de productie van zijn nieuwe EcoBoost-benzinemotoren in de Bridgend-fabriek. De nieuwe motor is volgens Ford twintig procent zuiniger dan de conventionele benzinemotor.

 

 

 

 

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding