Volkswagen wil 4,5 miljard euro ophalen

Volkswagen wil 4,5 miljard euro ophalen, onder meer om de overname van Porsche te kunnen financieren. De grootste autofabrikant van Europa gaat tot 65 miljoen preferente aandelen uitgeven. Het aanbieden ervan aan institutionele beleggers is al begonnen.

Investeerders zijn verrast door de schaal van de actie en het tijdstip maar een bankier die erbij betrokken is spreekt van de ‘perfecte omgeving voor een kapitaalvergroting’.  De inschrijving voor de nieuwe aandelen duurt van 31 maart tot 13 april, zo meldt Financial Times. Volkswagen wil tenminste vier miljard euro ‘vers geld’ ophalen om de overname van de helft van de aandelen Porsche te financieren. Volkswagen is de laatste maanden op overnamepad:  49,9 procent van de aandelen Porsche kost 3,9 miljard euro en voor het aandeel van 19,9 procent in Suzuki moet nog eens 1,7 miljard euro worden opgehoest.

 

Martin Winterkorn, de ceo van Volkswagen, zegt in Financial Times dat de kapitaalinjectie substantieel zal bijdragen aan de strategische doelstelling van zijn bedrijf: het geleidelijk aan verbeteren van de positie op de wereldmarkt om in 2018 zowel economisch en ecologisch de leidende autogroep te zijn. Sommige analisten zouden behoudend gereageerd hebben op de actie van Volkswagen omdat zij betwijfelen dat VW het nodig heeft zijn bestaande kasreserve van 10,6 miljard euro nog verder te vergroten.

       

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding

Volkswagen wil 4,5 miljard euro ophalen - Automobielmanagement.nl

Volkswagen wil 4,5 miljard euro ophalen

Volkswagen wil 4,5 miljard euro ophalen, onder meer om de overname van Porsche te kunnen financieren. De grootste autofabrikant van Europa gaat tot 65 miljoen preferente aandelen uitgeven. Het aanbieden ervan aan institutionele beleggers is al begonnen.

Investeerders zijn verrast door de schaal van de actie en het tijdstip maar een bankier die erbij betrokken is spreekt van de ‘perfecte omgeving voor een kapitaalvergroting’.  De inschrijving voor de nieuwe aandelen duurt van 31 maart tot 13 april, zo meldt Financial Times. Volkswagen wil tenminste vier miljard euro ‘vers geld’ ophalen om de overname van de helft van de aandelen Porsche te financieren. Volkswagen is de laatste maanden op overnamepad:  49,9 procent van de aandelen Porsche kost 3,9 miljard euro en voor het aandeel van 19,9 procent in Suzuki moet nog eens 1,7 miljard euro worden opgehoest.

 

Martin Winterkorn, de ceo van Volkswagen, zegt in Financial Times dat de kapitaalinjectie substantieel zal bijdragen aan de strategische doelstelling van zijn bedrijf: het geleidelijk aan verbeteren van de positie op de wereldmarkt om in 2018 zowel economisch en ecologisch de leidende autogroep te zijn. Sommige analisten zouden behoudend gereageerd hebben op de actie van Volkswagen omdat zij betwijfelen dat VW het nodig heeft zijn bestaande kasreserve van 10,6 miljard euro nog verder te vergroten.

       

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding