Daimler en Renault staan dicht voor deal

De autofabrikanten Daimler en Renault zijn in de laatste fase aanbeland van het overleg over een breed strategisch partnerschap. Het zou kunnen betekenen dat beide bedrijven een symbolisch aandeel van een procent of drie in elkaar nemen. De bekendmaking staat gepland voor april.

Dat meldt Financial Times. Zowel Daimler als Renault wil geen commentaar geven, maar beide ondernemingen houden al geruime tijd intensieve gesprekken over het delen van kleine platforms, gemeenschappelijke componenten voor lichte bedrijfswagens en elektrische auto’s inclusief converters, batterijen en elektromotoren. Renault en zijn alliantiepartner Nissan ontwikkelen samen maar liefst acht elektrische modellen. Daimler en Renault praten ook over de mogelijkheid van het delen van verbrandingsmotoren. Daimler heeft belangstelling voor motoren voor kleine auto’s en Renault en Nissan hebben belangstelling voor grotere diesels voor premiummodellen en trucks.

 

Volkswagen heeft vorig jaar een strategisch partnerschap gesloten met Suzuki voor kleine auto’s en elektrotechnologie. Beide partijen kochten een minderheidsaandeel in elkaar. PSA Peugeot Citroën en Mitsubishi hebben deze maand besloten geen aandeel in elkaar te nemen maar ze blijven wel samenwerken op specifieke projecten.  

 

 

 

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding

Daimler en Renault staan dicht voor deal - Automobielmanagement.nl

Daimler en Renault staan dicht voor deal

De autofabrikanten Daimler en Renault zijn in de laatste fase aanbeland van het overleg over een breed strategisch partnerschap. Het zou kunnen betekenen dat beide bedrijven een symbolisch aandeel van een procent of drie in elkaar nemen. De bekendmaking staat gepland voor april.

Dat meldt Financial Times. Zowel Daimler als Renault wil geen commentaar geven, maar beide ondernemingen houden al geruime tijd intensieve gesprekken over het delen van kleine platforms, gemeenschappelijke componenten voor lichte bedrijfswagens en elektrische auto’s inclusief converters, batterijen en elektromotoren. Renault en zijn alliantiepartner Nissan ontwikkelen samen maar liefst acht elektrische modellen. Daimler en Renault praten ook over de mogelijkheid van het delen van verbrandingsmotoren. Daimler heeft belangstelling voor motoren voor kleine auto’s en Renault en Nissan hebben belangstelling voor grotere diesels voor premiummodellen en trucks.

 

Volkswagen heeft vorig jaar een strategisch partnerschap gesloten met Suzuki voor kleine auto’s en elektrotechnologie. Beide partijen kochten een minderheidsaandeel in elkaar. PSA Peugeot Citroën en Mitsubishi hebben deze maand besloten geen aandeel in elkaar te nemen maar ze blijven wel samenwerken op specifieke projecten.  

 

 

 

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding