Fiat zou nu vijfduizend Italiaanse banen willen schrappen

Fiat gaat het aantal te schrappen banen in Italië vergroten tot vijfduizend man.

Dat meldde de Italiaanse krant La Repubblica. Fiat gaat zijn strategische plannen voor de periode 2010-2014 op 21 april bekendmaken. Volgens de krant zouden in de Mirafiori-fabriek tweeduizend tot tweeënhalfduizend man extra weg moeten plus nog eens vijfhonderd in de Pomigliano-fabriek. Dat breng het totaal op vijfduizend want er moet al vijftienhonderd man weg van de fabriek Termini Imerese op Silicië (want die sluit eind van het jaar) en vijfhonderd man moet weg bij de Cassino-fabriek.

Fiat heeft in december aangekondigd dat men de productie in Italië met vijftig procent wil vergroten tot een miljoen auto’s. In Amerika zou Fiat zeven modellen willen gaan produceren onder de merknamen Fiat, Lancia en Alfa Romeo met een totaal van 370 duizend auto’s. Dat is inclusief ongeveer honderdduizend Fiats 500 die men in Mexico gaat produceren. Chrysler heeft gisteren bekendgemaakt dat zijn Amerikaanse maart-verkopen vijftig procent hoger zijn dan in maart 2009.

 

Fiat zou ook van plan zijn de autoactiviteiten af te scheiden van de bedrijfsauto’s en van de uitgeefactiviteiten. Maar veel analisten denken dat topman Marchionne eerst meer grip moet krijgen op Chrysler voordat men hiertoe overgaat.   

 

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding

Fiat zou nu vijfduizend Italiaanse banen willen schrappen - Automobielmanagement.nl

Fiat zou nu vijfduizend Italiaanse banen willen schrappen

Fiat gaat het aantal te schrappen banen in Italië vergroten tot vijfduizend man.

Dat meldde de Italiaanse krant La Repubblica. Fiat gaat zijn strategische plannen voor de periode 2010-2014 op 21 april bekendmaken. Volgens de krant zouden in de Mirafiori-fabriek tweeduizend tot tweeënhalfduizend man extra weg moeten plus nog eens vijfhonderd in de Pomigliano-fabriek. Dat breng het totaal op vijfduizend want er moet al vijftienhonderd man weg van de fabriek Termini Imerese op Silicië (want die sluit eind van het jaar) en vijfhonderd man moet weg bij de Cassino-fabriek.

Fiat heeft in december aangekondigd dat men de productie in Italië met vijftig procent wil vergroten tot een miljoen auto’s. In Amerika zou Fiat zeven modellen willen gaan produceren onder de merknamen Fiat, Lancia en Alfa Romeo met een totaal van 370 duizend auto’s. Dat is inclusief ongeveer honderdduizend Fiats 500 die men in Mexico gaat produceren. Chrysler heeft gisteren bekendgemaakt dat zijn Amerikaanse maart-verkopen vijftig procent hoger zijn dan in maart 2009.

 

Fiat zou ook van plan zijn de autoactiviteiten af te scheiden van de bedrijfsauto’s en van de uitgeefactiviteiten. Maar veel analisten denken dat topman Marchionne eerst meer grip moet krijgen op Chrysler voordat men hiertoe overgaat.   

 

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding