Zakenvriend behoedde Muller voor openbaar bod op Spyker

Bestuursvoorzitter Victor Muller van Spyker Cars hoefde geen bod op zijn eigen bedrijf uit te brengen omdat zijn zakenrelatie Brendan O’Toole een pakket aandelen van hem overnam. Dat blijkt uit een melding bij de Autoriteit Financiële Markten (AFM).

O’Toole is mede-oprichter van Coventry Prototype Panels CPP, het bedrijf waarnaar Spyker de assemblage van de eigen auto’s heeft overgeheveld. Daarnaast zit O’Toole achter het op Cyprus gevestigde beleggingsvehikel Dorwing Solution Limited. Muller had via twee investeringsmaatschappijen ruim 34 procent van de aandelen Spyker in handen. Bij dertig procent of meer is een aandeelhouder wettelijk verplicht tot het uitbrengen van een openbaar bod. Door een belang van 7,47 procent aan O’Toole te verkopen, werd Muller van deze plicht ontheven. O’Toole heeft zijn belang ondergebracht in Dorwing Solution Limited.

 

 

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding

Zakenvriend behoedde Muller voor openbaar bod op Spyker - Automobielmanagement.nl

Zakenvriend behoedde Muller voor openbaar bod op Spyker

Bestuursvoorzitter Victor Muller van Spyker Cars hoefde geen bod op zijn eigen bedrijf uit te brengen omdat zijn zakenrelatie Brendan O’Toole een pakket aandelen van hem overnam. Dat blijkt uit een melding bij de Autoriteit Financiële Markten (AFM).

O’Toole is mede-oprichter van Coventry Prototype Panels CPP, het bedrijf waarnaar Spyker de assemblage van de eigen auto’s heeft overgeheveld. Daarnaast zit O’Toole achter het op Cyprus gevestigde beleggingsvehikel Dorwing Solution Limited. Muller had via twee investeringsmaatschappijen ruim 34 procent van de aandelen Spyker in handen. Bij dertig procent of meer is een aandeelhouder wettelijk verplicht tot het uitbrengen van een openbaar bod. Door een belang van 7,47 procent aan O’Toole te verkopen, werd Muller van deze plicht ontheven. O’Toole heeft zijn belang ondergebracht in Dorwing Solution Limited.

 

 

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding