Renault en Daimler sluiten akkoord

Volgens een bericht in de Japanse zakenkrant Nikkei hebben Daimler AG en Renault SA een akkoord bereikt over het nemen van een aandeel van drie procent in elkaar. Ook Nissan zou binnenkort zo’n overeenkomst sluiten.

Renault is voor 44,3 procent eigenaar van Nissan, terwijl Nissan een belang van vijftien procent heeft in Renault. De overeenkomst met Daimler moet zorgen voor een samenwerking op het gebied van technologie-uitwisseling. De Japanners (Nissan) zouden gebaat zijn bij de dieseltechniek van Daimler, dat op zijn beurt weer gebruik kan maken van kleine platforms en van technologie voor elektrische auto’s van de Renault-Nissan Alliantie. De Wallstreet Journal meldt dat waarschijnlijk dinsdag 6 april de deal zal worden aangekondigd door de topmannen Zetsche (Daimler) en Ghosn (Renault Nissan). Volgens die krant nemen Renault en Nissan elk een aandeel van drie procent in Daimler en Daimler zou eenzelfde of groter belang nemen in Renault en Nissan. 

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding

Reacties

Oefffff; dit is zo link! De twee bedrijven hebben elkaar alleen maar ‘broodjes’ te bieden (Hé, ik bak hele succesvolle bruine broodjes. Goh, ik doe dat met witte. Zullen we elkaar elke zaterdag de helft van onze voorraad uitwisselen?)
Koop dus gewoon een diesel bij MB en trek gewoon een batterypack naar binnen van Nissan. Dit soort joint-ventures leiden alleen maar tot ruzie en verdamping van unieke waarden.
Ik dacht dat de bankwereld hardleers was.

Geplaatst door: Hans op
Renault en Daimler sluiten akkoord - Automobielmanagement.nl

Renault en Daimler sluiten akkoord

Volgens een bericht in de Japanse zakenkrant Nikkei hebben Daimler AG en Renault SA een akkoord bereikt over het nemen van een aandeel van drie procent in elkaar. Ook Nissan zou binnenkort zo’n overeenkomst sluiten.

Renault is voor 44,3 procent eigenaar van Nissan, terwijl Nissan een belang van vijftien procent heeft in Renault. De overeenkomst met Daimler moet zorgen voor een samenwerking op het gebied van technologie-uitwisseling. De Japanners (Nissan) zouden gebaat zijn bij de dieseltechniek van Daimler, dat op zijn beurt weer gebruik kan maken van kleine platforms en van technologie voor elektrische auto’s van de Renault-Nissan Alliantie. De Wallstreet Journal meldt dat waarschijnlijk dinsdag 6 april de deal zal worden aangekondigd door de topmannen Zetsche (Daimler) en Ghosn (Renault Nissan). Volgens die krant nemen Renault en Nissan elk een aandeel van drie procent in Daimler en Daimler zou eenzelfde of groter belang nemen in Renault en Nissan. 

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding

Reacties

Oefffff; dit is zo link! De twee bedrijven hebben elkaar alleen maar ‘broodjes’ te bieden (Hé, ik bak hele succesvolle bruine broodjes. Goh, ik doe dat met witte. Zullen we elkaar elke zaterdag de helft van onze voorraad uitwisselen?)
Koop dus gewoon een diesel bij MB en trek gewoon een batterypack naar binnen van Nissan. Dit soort joint-ventures leiden alleen maar tot ruzie en verdamping van unieke waarden.
Ik dacht dat de bankwereld hardleers was.

Geplaatst door: Hans op